CONCLUSIONS

Aquest treball ha sorgit a partir de l'antic projecte de recerca de 4t d'ESO com hem nombrat abans. Ens vam proposar de seguir-lo per completar la informació que teníem i obrir una investigació pròpia i vam tenir sort perquè l'hem pogut continuar amb la mateixa tutora, la Margalida, i amb el mateix format web.

 

Per una banda, hem aprofundit en la visita in situ als jaciments romans del Baix Maresme, hem entrevistat als responsables de les activitats culturals relacionades amb el món romà i, per altra, hem fet la nostra part pràctica al Museu de l'Estampació de Premià de Mar amb cinc tallers gratuïts i oberts al públic.

 

Hem aconseguit no sols que el públic familiar faci els tallers de cap de setmana sinó també que el públic jove s'interessi per visitar un matí de diumenge de pont l'obrador del Museu i faci un taller de classificació de ceràmica romana, tal com nosaltres ens proposàvem a la nostra hipòtesi.

 

A tall de conclusió, podem dir que si s'ofereixen activitats interessants, el públic visiti els Museus i els jaciments; per tant, cal fer-ne una bona dinamització. És més fàcil arribar al públic adult, amb un tastet de vins o l'oferiment d'un menú gastronòmic, o al públic familiar amb tallers divertits per tal que la canalla s'entretingui i alhora aprengui, però és més difícil arribar al públic jove fora de l'horari escolar i podem dir que nosaltres ho hem aconseguit i n'estem molt orgulloses.

 

Ara queda a l'abast de tothom aquesta guia de jaciments romans del baix Maresme i nosaltres intentarem mantenir-la activa amb les noves actualitzacions i activitats que es facin. També queden les nostres propostes perquè els ajuntaments i els museus comencin a dissenyar activitats a baix cost perquè estem en temps de crisi, però que no hi hagi diners no vol dir que s'hagi de retallar en cultura perquè conèixer el nostre passat, en aquest cas romà, és la nostra herència i alhora és el nostre futur perquè és responsabilitat del present donar-lo a conèixer i estimar a les generacions futures, els nens i joves d'avui.

 

VALORACIONS

 

Nosaltres ens hem esforçat molt i ens hem divertit a l'hora de fer-lo, això ha fet que anéssim per feina i ho féssim amb molt de gust.

Hem aplicat una altra manera de fer el Treball de Recerca encara que l'altre treball ja estava en format web. És molt més cómode encara que té avantatges i inconvenients.

 

Aquest treball ha fet que treiessim totes les nostres virtuts i defectes, també ha fet que fossim més responsables amb la feina ja que ens hem hagut d'espavilar soles muntant totes les activitats en dies d'exàmens, fent entrevistes a la gent, preparant les explicacions, actualitzant la web... El tema ens agrada perquè sinó no l'haguéssim continuat. Creiem que aquesta web mentres que és un treball de recerca, també pot funcionar com una web informativa per a tots els públics interessats amb el tema.

 

Tot el que es veu en aquesta web, el disseny de portada, el cartell, el logo, els dibuixos, els vídeos, etc. ho hem fet nosaltres. Sembla que sigui tot "bufar i fer ampolles", però darrere de tot això hi ha molta feina i esforç. 

 

No ha estat gaire fàcil per nosaltres encara que el treball el vàrem començar a l'agost. Començàrem a actualitzar la web traslladant informació de l'antic treball al nou. Després vàrem anar als jaciments per concertar entrevistes, seguidament vàrem assistir a les activitats que proposaven cadacun i així fins a completar-ho. Algunes setmanes han resultat ser molt complicades per a nosaltres, no podíem avançar perquè teníem molts exàmens i se'ns ajuntava tot, ens sentíem agobiades.

En algun moment, per inexperiència hem gestionat malament alguna informació que ens havia donat la nostra tutora i, com a conseqüència d'això, han sortit malparades algunes coses, però després ho hem rectificat i de l'error n'hem après i molt. Malgrat això, la nostra tutora ha estat essencial per a nosaltres, ens ha sabut guiar, fer rectificar quan calia i ens ha ajudat molt bé.

 

Georgina: Personalment, aquest treball en part ha sigut molt important per a mi, ja que amb aquest podia assegurar-me que el que vull fer en un futur és de veritat el que em vull dedicar.

 

Efectivament ho he vist clar. He vist les meves virtuts i els meus defectes, m'he donat compte que és el que haig de millorar. Crec que aquest treball ens l'hem treballat molt i espero que en ho sapiguen valorar. Hem après molt, sobretot de nosaltres mateixes, com a persones.

He d'afegir que sense la meva companya no hagués estat res. No em puc queixar, m'ha demostrat confiança, porto molts anys treballant al seu costat i és tot un plaer. Verdaderament sóm un gran tàndem, ens sabem comunicar les coses, si una cosa no ens agrada ens ho diem sense ambuts, compartim moltes idees, etc, això fa que estiguem unides sense cap tipus de problemes.

 

 

Hady: Sincerament ens ha costat aconseguir aquest resultat, el camí ha sigut llarg però ha valgut la pena. 

 

Quan vam començar aquest treball teníem la intenció de crear un interès, encara que fos petit, entre la gent i trobar la manera de dinamitzar els jaciments i encara que no ho hem aconseguit del tot, em sento satisfeta amb el treball realitzat, ens ha costat, i hem dedicat moltes hores.

 

M’he donat compte que molt poques persones entenen la veritable importància que tenen aquets jaciments romans, tenim patrimonis increïbles al costat de casa i molts són incapaços de visitar-los, però no hi podem fer res, jo, personalment em quedo amb les coses bones, he conegut gent nova, més endinsada dins d'aquest món, també he pogut visitar altres jaciments als que no havia anat i he après més coses d'ells, sense la ajuda de molts no hagués sigut el mateix.

 

Per acabar, he de deixar clar que la meva companya Georgina, per fer aquest treball una mica més fàcil i divertit amb la seva companyia, per estar amb mi , donar-nos suport mútuament, escoltant-nos, animant-nos sempre, compartint dubtes i nervis. 

 

 

 

 

 

Comentarios: 2
 • #2

  slot online (viernes, 14 mayo 2021 06:45)

  Thanks for the post <a href="https://superslot.game/post/superslot-%E0%B9%80%E0%B8%A7%E0%B9%87%E0%B8%9A%E0%B9%81%E0%B8%95%E0%B8%81%E0%B8%87%E0%B9%88%E0%B8%B2%E0%B8%A2-%E0%B8%AA%E0%B8%A5%E0%B9%87%E0%B8%AD%E0%B8%95-2021/">เว็บแตกง่าย</a>

 • #1

  Margalida Capellà Soler (lunes, 22 julio 2013)

  FELICITER, discipulae!
  Tot esforç té la seva recompensa i ara tots podrem gaudir de la vostra feina!
  L'ENHORABONA!