Els nostres tallers

Una vegada visitats els jaciments romans de la zona del Maresme, assistit a les activitats culturals que s'hi oferien i entrevistats els responsables de cada jaciment, havia arribat el moment de posar en pràctica la nostra manera de dinamitzar aquest ric patrimoni cultural romà que tenim al nostre poble i alhora desconegut pels premianens i premianenques. Era el moment de la part pràctica del nostre Treball de recerca!

 

Per tal de posar en pràctica la nostra hipòtesi, volíem portar a terme una activitat que impliqués molta gent, d'edats diferents, per veure com seria un bon taller, entretingut, divertit i que a la vegada poguessin aprendre i per veure a quina gent haurien d'estar destinades les activitats, però sobretot per saber si realment interessava conèixer el patrimoni que tenim a Premià de Mar, topònim romà, i aprendre una mica més sobre la cultura romana, que és l'embrió de la nostra.

 

Vam pensar en dissenyar un cartell que cridés l'atenció i fer una sèrie d'activitats, que no fossin gaire complexes i no impliquessin la compra de massa materials. La feina va ser molt costosa.

 

El procediment que vàrem seguir va ser el següent:

 

Primer de tot vam buscar idees a la web de Tarraco Viva, al Fil de les Clàssiques seguidament vàrem pensar quines activitats ens convindrien a nosaltres pel tema del material, els diners i el lloc.

Després ho vàrem comentar a la nostra tutora, la Margalida Capellà, i li va semblar correcte, encara que ella ens va recomanar que parléssim amb en Ramon Coll, tècnic de cultura de l'Ajuntament de Premià de Mar,  i la Marta Prevosti, directora del Museu de l'Estampació de Premià de Mar,  perquè ens deixessin fer les activitats a l'esplanada del Museu de l'Estampació de Premià de Mar i acabar de matissar la idea de les activitats si la resposta era positiva.

 

Poc després, ens vàrem trobar amb la Marta Prevosti i en Ramon Coll per concretar els dies, les hores i el lloc en què es durien a terme les activitats.

Vam dissenyar el cartell publicitari i el vàrem penjar per tot Premià de Mar, també el vàrem difondre per la web de l'institut, pel Facebook, pel Fil de les Clàssiques... Fins i tot ens varen cridar de la ràdio Premià per parlar de les activitats i va sortir a l'agenda del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Vid. Aracne fila i fila

 

Aracne fila i fila (blog de la Margalida Capellà)
Aracne fila i fila (blog de la Margalida Capellà)
Web de l'institut Premià de Mar (IPM)
Web de l'institut Premià de Mar (IPM)
Comentarios: 2
 • #2

  slot online (viernes, 14 mayo 2021 06:45)

  Thanks for the post <a href="https://superslot.game/post/superslot-%E0%B9%80%E0%B8%A7%E0%B9%87%E0%B8%9A%E0%B9%81%E0%B8%95%E0%B8%81%E0%B8%87%E0%B9%88%E0%B8%B2%E0%B8%A2-%E0%B8%AA%E0%B8%A5%E0%B9%87%E0%B8%AD%E0%B8%95-2021/">เว็บแตกง่าย</a>

 • #1

  Margalida Capellà Soler (lunes, 22 julio 2013)

  FELICITER, discipulae!
  Tot esforç té la seva recompensa i ara tots podrem gaudir de la vostra feina!
  L'ENHORABONA!